icon

31 October 2010

I LOVE MOSCOW

 Moskva. Je to najväčší štát na svete, v ktorom je možné naozaj všetko. Áno. Je to tak. Moja návšteva tohto naozaj obrovského veľkomesta trvala 3 týždne. Počas tohto pobytu som navštívila nielen Červené námestie, ale aj chrámy, zábavné parky, ktorých bolo niekoľko, nákupné centrá...
S mojou triedou sme bývali v Inštitúte Puškina. Bolo to neďaleko od centra Moskvy, takže každý deň sme chodili na zástavku metra, ktorá sa nachádzala asi 200 metrov od Inštitúta. Každé ráno sme však vstávali o 8,00, spočiatku to bolo veľmi zložité, pretože čas medzi Európou a Ruskom je posunutý o dve hodiny.  Keď sme vstali, museli sme
ísť na hodiny, ktoré sa nazývali páry, a trvali 90 minút, takže sme v "škole" presedeli tri takéto páry. Medzitým sme mali samozrejme prestávky na jedenie. :) Potom sme išli do mesta. Prvýkrát keď som schádzala dole tými dlhočiznými eskálátormi dole na stanicu metra, a to myslím naozaj veľmi dlhé eskalátory, mala som strach. Predsa na Slovensku metro nie je, a ten zvuk ako metro zastavovalo. Môj prvotný pocit bol šok. Ale postupne som si to metro zamilovala. Samozrejme do metra musíte nastupovať veľmi rýchlo, ja som samozrejme bola vždy medzi poslednými a tak sa mi aj stalo, že ma metro raz privrelo, mala som modrinu, ale nevadilo mi to. :) Mojím najväčším zážitkom bolo Červené námestie. Ktoré je naozaj červené. Na tomto námestí sme stáli skoro každý deň.  Tu sa nachádza Mauzóleum, v ktorom leží Lenin. Všetko je prísne chránené, takže sme museli prechádzať cez akoby som to nazvala senzory?, v tomto mauzóleu sme museli naozaj veľmi potichu prechádzať. A pohľad na Lenina bol nezabudnuteľný, vyzeral naozaj akokeby spal. V našej triede potom nastali aj otázky, či je pravý, či nie je z vosku....ale je naozaj pravý. :)  Mali sme možnosť ísť aj do nákupných centier, ja som samozrejme neodolala a hneď som skočila do jedného. Nachádzal sa pod zemou, mal názov "Охотный ряд". Nachádzali sa tu obchody ako Roxy, Stradivarius, Zara....a ešte kopa ďalších, čo sa u nás ani nenachádzajú :) Navštívili sme aj "Кремль" (čítaj Kremľ), kde sa nachádzali chrámy, múzeum so starodávnym cárskym oblečením a kočmi. A veľa ďalších zážitkov mám, o ktorých by som naozaj vedela rozprávať hodiny, a niektoré z nich sú neopísateľné, snáď som Vás týmto článkom moc neunavila :)

mimi ♥
Metro z nástupišťa Beľajevo.



Nočný výhľad z našej izby v Inštitúte.


Ja - pred Chrámom Vasilija Blaženného.


Výhľad z lietadla cestou späť na Slovensko.

28 October 2010

FINALLY!


Áno! Konečne! Slovenský študenti sa dočkali jesenných prázdnin. Aj keď budú len pár dní som veľmi natešená. Žiadne vstávanie, známky a zlá nálada :). Dúfam, že nezostanem ani jeden deň doma. A inak idete niekam na Helloween party?! Sestra ma volala na jednu party, ale nemám prevlek :/. Tak teda rozmýšľam nad jedným slovenským reggae koncertom :). Btw, konečne štastná! Predchádzajúcom článku som spomínala, že by som chcela knihu Desert flower v angličtine a dostala som ju na meniny v predstihu jedného mesiaca. Aj keď som na 20 strane, ale chápem väčšine textu :). Je tu pár fotiek, väčšina moje nechty, ktoré som si fakt z veľkej nudy robila.

nalepila som si na nechty starú retiazku :)
hypnotické - treba zažiť ;D
klaudi

26 October 2010

AUTUMN

Jeseň k nám už dávnejšie zavítala, ale až teraz je tak výrazná a chladná. Takúto chladnú jeseň som veľmi dlho nezažila. :) Mám rada zimu, ale takú poriadnu. Milujem sneh, a keď sneží. Ten pocit, že už tu budú zachvíľu Vianoce. :) V škole je toho teraz strašne veľa, písomky, slohy (dneska sa mi podarilo jeden napísať konečne na 48 riadkov :D), naučiť sa 150 slovíčok z ruštiny...:/ Je ťažké byť študentom. Ale má to aj svoje plus. Práve teraz sa k nám blížia jesenné prázdniny, ktoré budú už tento piatok do utorka.

mimi ♥

23 October 2010

HANDMADE THINGS

môj vysnívaný :)
Raz si jedna moja kamarátka objednala náušnice ako disko keksíky. Normálne som pochybovala či nie sú naozaj pravé, a dala mi stránku kde bolo plno takých výrobkov. Prekvapilo ma, že tie veci sú vyrábané ručne a cena sa pohybuje od 2 eur a viac (60 korún) + poštovné 2.50 ,- tuším.
Už pol roka sa chystám objednať si jeden prsteň a stále som sa k tomu nedostala. Na stránke toho nájdete naozaj veľa od : náušníc, sponiek, brošní, tričiek , tašiek , šiat a rôzne prívesky. Myslím, že každému sa tam bude páčiť aspoň jedna vecička. Obdivujem, že niektorí ľudia sú takí šikovní a dokážu takéto niečo vytvoriť :). Aj ja by som niečo raz mohla vyskúšať, zabiť čas a vyrobiť niečo sama.


VŠETKY VECI NÁJDETE NA - www.sashe.sk

aj tieto náušničky si časom objednám
 xoxo,
     Klaudi 

22 October 2010

HEADPHONES

 Hudba, je niečo, čo si veľmi rada vychutnám. Mám rada, keď je nahlas a môžem si ju užiť! :) A preto nie je nad dobré slúchatká. Ja osobne mám pesničky na mobile, a tie slúchatká, ktoré mám pripojené (patria k mobilu), sú jednoducho - oničom. Keď chcem pesničku ktorá sa mi páči dať na hlasnejšie "volume", vôbec to nie je rozdiel! Práve dnes som si vyskúšala takéto slúchatká, hoci nie značky Roxy, ale iné, tiež značkové (patrili kamarátovi). Úplne som vnímala inak svet okolo, a hudba mi bola zvukočkou ako vo filme, bolo to veľmi príjemné :)

mimi ♥


21 October 2010

WARIS!

Najlepšia správa ma potešila včera keď som sa dozvedela v rádiu, že na Slovensko konkrétne do Bratislavy príde Waris Dirie!!! Keby ste nevedeli náhodou kto to je : je to bývala topmodelka, ktorá sa narodila v Somálsku a keď mala 5 rokov musela podstúpiť obriezku. Ako 13-ročná utiekla od rodiny kvôli sobášu zo starším mužom. V Londýne začala pracovať ako slúžka a neskôr v Mc donalde. Kde ju objavil jeden fotograf čo odštartovalo jej úlohu modelky.  Po prvý raz hovorila o mrzačení ženských pohlavných orgánov v roku 1997 v rozhovore pre časopis Marie Claire. Odvtedy sa sústredí na boj proti ženskej obriezke.
Napísala knihu - autobiografiu Desert flower (púštny kvet), ktorá sa v roku 2009 sfilmovala. Konkrétne v bratislave pobudne od 4. do 7 novembra.
Strašne moc sa teším, film som videla, ktorý ma tak chytil za srdce, že som plakala. Čítala som aj knihu v slovenskom vydaní a práve sa chystám ,,utratiť" peniaze za aj anglické vydanie.
Waris má byť aj jeden deň v jednom z kníhkupectiev. Ja osobne dúfam, že bude dávať autogramy, a že sa rada odfotí :).


ZBOŽŇUJEM TÚTO ŽENU! OBDIVUJEM, PLAČEM KEĎ SI SPOMENIEM ČO ZAŽILA.
A kto ešte nevidel ten film? Šup šup :)


klaudi

20 October 2010

ANORAK

 Začína sa zima. Vyťahujeme bundy, kabáty, čižmy, rukavice, čiapky, šály...Takže  je jasné, že niektorí z nás si kúpia novú bundu. Ja osobne určite áno, pretože mám jednu bundu, ktorú som mala už dva roky. Bola obyčajná čierna z Cropp Townu. A preto nadišiel čas si zaobstarať nejakú, konečne podľa mojich predstáv. Mám zálusk a chuť si kúpiť nejakú snowboardovú, napríklad značky Roxy. Bola som už popozerať obchod Roxy a našla som tam veľmi zaujíma kúsky. No cena ma trocha zaskočila približne takáto bunda tam stála 185 Euro/5600 ,- Sk. Ale myslím si, že to stojí za to. 



 Ďaľšou možnosťou je kúpiť si bundu, ktorá patrí k takému zvláštnemu štýlu. Jednoducho presne taká aká je na obrázku. A pre mňa je to výzva si takúto bundu kúpiť. Takéto bundy majú naozaj všade, od H&M až po Mango. Sú veľmi zaujímavé a ľahko sa kombinujú so skoro so všetkými farbami. Ich cena sa pohybuje okolo 66 Eur/ 2000,- Sk, samozrejme v takých drahších obchodoch je to o niečo vyššia cena.

A treťou možnosťou je obyčajný kabátik.  Lenže problémom je, že jeden čierny už mám z H&M a mne osobne je v ňom zima, a musím sa pod neho poriadne obliecť.

Takže ostáva mi už si len vybrať z týchto troch variantov. A ešte pobehať zopár obchodov. Tak mi držte palce :) ;)

A čo Vy? Tiež si chcete kúpiť nejakú novú bundu, alebo kabát?

mimi

17 October 2010

NAJLEPŠIE ČIAPKY NA JESEŇ/ZIMU

Pomaly ale isto prichádza čas na čiapky, baretky alebo iné pokrývky hlavy. Počasie sa už ochladilo a už asi ani krajšie nebude. Čiapky pekne rozžiaria tvár, a to nehovorím baby, že dokážu zakryť nevydarené a neupravené vlasy.
A čo stará dobrá pletená? Tie sa mne veľmi ľúbia, páčia sa mi najmä ku koženej bunde. Je pohodlná, upraviteľná a pre tých kreatívnych - skúste si tam niečo vyšiť alebo prišiť a budete mať originálnu a jedinečnú čapicu :). Asi najviac sa mi páči klasická vlnená čapica s brmbolcom. Je veľmi hravá a keď je farebná ani
nehovorím. Moja skriňa obsahuje čiapku na štýl baretky. Aj keď nie je nejak extra teplá, ale strašne dlho som takú hľadala a kým sa mi nejaká aj hodila. Minulý rok sme si mohli všimnúť, že do módy prišli typické ruské pokrývky hlavy.
Ja osobne by som si také nekúpila, ale pár kamarátok také má a im sa dokonale hodí:).
Čo vy? Aké čiapky preferujete?
klaudi

                                            
                        

16 October 2010

STYLE

Milujem jej štýl. Jej doplnky. Kabelky. Je vždy úžastne skombinová, či už farbami, ale jej ladia topánky s kabelkou alebo tak. Tento štýl sa nazýva "vintage style". Je to vlastne využitie prírodným farieb, ako sú hnedá, béžová, smotanová, čierna, tmavozelená, oranžová, šedá, čierna, niekedy sa pritrafí aj červená, ale skôr taká tmavá. Medzi doplnky patria: kabelky, či už so štrásami, alebo obyčajné, vybíjané (ale guličkami), potom opasky, s veľkou obyčajnou kockovanou, alebo oválnou prackou.  Medzi pokrývky hlavy by som priradila hlavne sieťkované barety, klobúky (tvar už je na vašom vkuse, a aký sa Vám hodí). Šatky/šály, tie sa tiež vyberajú podľa vkusu, či už kvetinkované, alebo s inou potlačou, ale môžte zvoliť aj obyčajné farebné. Medzi šály by som priradila veľké pletené (ktoré idú teraz do módy), rôzne farby, ale skôr teda béžová a šedá.

Medzi doplnky ako bižutériu, alebo teda originály, patrí skôr zlato, ako striebro. Do tohto štýlu skôr patria väčšie prstene, a veľa. Všetkého veľa.
Ďalej môžte použiť aj rôzne náhrdelníky, ktoré by mali byť taktiež dlhé a najlepšie by bolo so vzorom kríža.
Medzi silónky alebo teda legíny by som zaradila obyčajné čierne, hnedé alebo b v zime k tým hrubým, také s rôznymi vzormi, minule som také videla v obchode Pimkie, boli veľmi zaujíma a stáli okolo 11,95 Eura/360,- Sk.
Slnečné okuliare, zväčša sa volia pilotky, ktoré si myslím, že pristanú každému tvaru tváre, ale taktiež potom zaléži od vkusu a od toho, aké ďalšie typy slnečných okuliarov sa Vám hodia.


Článok som sa snažila napísať všeobecne, ale samozrejme nemusela som sa trafiť do štýlu každého :) Ja osobne tento štýl preferujem, ale stane sa zabočím aj do iného. :)

A čo Vy? Páči sa Vám tento štýl? Alebo máte radšej iný, ak áno určite napíšte! :)
mimi ♥

14 October 2010

NAILS

Moja ruka, fotená začiatkom leta :D
Tak ako ďalšiu tému pre článok som si vybrala  nehty. Teda skôr farby :) Mne osobne sa páčia kriklavé farby, ale niekedy dám prednosť aj červenej, tmavo fialovej...ale milujem kriklavo rúžovú (takú ako mám na fotke). Práve teraz však mám zasa kriklavo oranžovú. Pre mňa sa  stala farba nechtov neodmysliteľnou súčaťou outfitu, aj keď mám radšej keď sa mi lak nehodí a vyníma sa, sám o sebe :D :) A čo Vy? Aké farby a typy lakov preferujete?

mimi ♥

11 October 2010

BY THE WAY

Počasie v bratislave je nádherné, teplúčko :).
Že vraj má byť pekne aj tento celý týždeň, dúfajme :).
Škole nám dajú riadne zabrať :/. Aj vy máte toho toľko, že radšej nič nerobíte?:D

bez svojho diára by som bola stratená, zbožňujem si
tam lepiť blbosti :).
toto som ja :)


   klaudi ♥

10 October 2010

SEXI VRKOČ?Ó ÁNO!

Mám rada taký ten rozstrapatený taký neupravený :) Aj keď ho nenosím stále skorej by som povedala, že vôbec, mám ho najradšej.

Pre veselších ľudí: zapleťte si do toho farebnú stuhu alebo farebné gumičky :).
Podľa mňa vrkoč nevyjde z módy nikdy. Nosili sme ho ako malé dievčatká, ako roztomilé školáčky tak prečo nie ako krásne teenegerky?:)
                                                                               klaudi ♥                                                                                                                                                                                                                                                                                          

09 October 2010

HIGH BOOTS

Nový módny trend zasiahol už aj nás. Sú to vysoké čižmy, niekedy, stále a všade :), určite natrafíte aj na čižmy, ktoré siahajú až nad kolená. Sú podľa mňa veľmi užitočné, pretože v zime nám neprefukuje pod nohavice a pekne nás zahrejú :) Rada by som počula Váš názor na takéto čižmy, preferujete ich? Alebo dávate prednosť klasike?

 
Vanessa Hudgens


mimi ♥


08 October 2010

TRENDY 2011

Aj keď  módny týždeň je už dávnejšie za nami, chcela by som na to nadviazať čo približne uvidíme v obchodoch v roku 2011.
Ako som aj pozerala po iných blogoch všade všade boli kvetinky.
Tento rok kvetinové vzory použilo veľa návrhárov ale asi najviac práve D&G.
Podľa mňa na leto a jar je to ideálna voľba.
Moc sa mi taktiež ľúbia úplne dlhé kvetinové také etno šaty ale tie pravé ,orechové, som nikde ešte nenašla :).
Móda, ako každý vieme sa opakuje takže pôjdem pozrieť mamine do skrine čo si odkladala :).
Taktiež budú sa nosiť : tieňované sklá slnečných okuliarov, bláznivé potlače, vyšší pás, áčkové sukne, klobúky, vzdušné maxi šaty...                                            
                                                                                     klaudi ♥

07 October 2010

I LOVE ROME

Koloseum, osôbky na fotke sí moji spolužiaci. :)
   Áno, je to jedna z mojích najobľúbenejších krajín. Pretože v nej vládne pohoda, pokoj a hlavne je tu veľa veľa pamiatok, ktoré jednoducho stoja za to. :) Moja prvá návšteva tohto mesta sa uskutočnila minulý rok, tuším presne v októbri, tak by som si to týmto článkom aj rada pripomenula. :) Najviac zo všetkého sa mi páčilo Koloseum, ktoré je naozaj veľké. Ľudia sú veľmi milí a prívetiví, a hoci je to veľkomesto, vládne tu pokoj a pohoda. :) Fotky sú z môjho osobného albumu, a sú upravované :)
   A čo Vy? Aké je Vaše mesto snov, v ktorom by ste si vedeli predstaviť život? :)


Autobus, jeden ma skoro zrazil :D
Výhľad z veže vo Florencii :)

Tieto známky, dávajú zaľúbený na znak ich lásky, veľa z nich sa ich už muselo odpíliť :)



Veža vo Florencii, straašne veľa schodov, ale výhľad stál za to! :)




mimi ♥


05 October 2010

Ooch

                                            
1. krásny prsteň ručnej výroby, ktorý stojí 20 euro - 600 korún.
2. cez víkend u nás boli hody(pouť)ach tie kolotoče moja hlava :D,
skvelá kapela hrala lepšie pogovanie som nezažila :)
3. ten lak som zháňala od leta!
4. nekomentujem:D